2011-04-13

Kapitulera omedelbart eller dö!

Den här boken handlar om två udda och tokcharmiga femtonåringar. De kallar sig Mary och Lovely och har ett alldeles eget sätt att vara. "Brådmoget intellektuella och barnsligt lekfulla" skriver förlaget och det är en väldigt träffande beskrivning. Klasskompisarna tycker Lovely är galen men Mary älskar henne över allt annat.

Sanne Näslings språk är galet, poetiskt och fantastiskt. Den här boken bör man alltså läsa både för dess språk och för dess innehåll.

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

Jag är en sucker för långa boktitlar och den här är klockren, dessutom har boken ett väldigt snyggt omslag (som vanligt från Gilla förlag). Det här är Sara Ohlssons debut och hon behöver inte skämmas för sig.

Olivia och John har varit ett par i evigheter (tre år), men plötsligt vill John göra slut. Olivia fattar ingenting, hon trodde att de hade det bra? Eller visst, kanske det kändes lite tråkigt ibland men det är väl så det är i ett förhållande? Olivia och bästa kompisen Emma bestämmer sig för att göra upp en plan för att få John att ångra sig.