2012-05-21

Pris till en av mina favoriter

Ni har väl inte missat att Sanne Näsling fick debutantpriset Slangbellan för sin roman Kapitulera omedelbart eller dö? Har du inte läst den än så är det verkligen dags, du kommer inte att ångra dig!

Dash och Lilys utmaningsbok


Rachel Cohn och David Levithan har gjort det igen! Skrivit en fantastisk bok tillsammans alltså. Den senaste boken "Dash och Lilys utmaningsbok" handlar om två läsnördar som finner varandra genom att Lily (eller egentligen Lilys bror som tycker att Lily sitter hemma och läser för mycket) gömmer en röd anteckningsbok bland hyllorna i den lokala bokhandeln. Det är förstås Dash som hittar den och som antar utmaningen som står däri.

Det är skönt med en bok med härligt nördiga huvudpersoner.Och som vanligt lyckas författarna skriva en dialog som man köper rakt av. Läs.

Betyg: 4 av 5

2012-05-04

Gå din väg men stanna

Johanna Nilsson har skrivit många böcker om unga människor med livsångest som berört mig mycket. I sin senaste bok "Gå din väg men stanna" berättar hon om sina egna upplevelser av ångest, bulimi och depressioner. En gripande historia. Det är tragiskt att hon inte kunde få en diagnos (borderline) tidigare i livet.

Lindbäck levererar igen

Sara har precis kommit tillbaka från ett år i London. Strax innan hon åkte gjorde hon slut med Mattias, fina Mattias som även var en i bästa kompisgänget. Sara hoppas att allt ska vara glömt och förlåtet när hon kommit hem igen men det är det inte. Vem ska hon hänga med nu? Av en slump börjar Sara på en nybörjarkurs i jujutsu. Där finns Adrian. Adrian är jobbig men söt och befriande långt ifrån Saras gamla liv. När Mattias till slut närmar sig så vet Sara inte vad hon ska göra.
Det här är bra! Jag känner kärlekspirret och Saras vånda ända ner i tårna när jag läser.