2012-10-20

Om Gud var en lat tonårskille...

...hur skulle världen se ut då? När Tellus skulle skapas drog sig huvudkandidaten ur i sista sekunden och Mona vann planeten på ett parti poker. Hon gav då uppdraget till sin son Bob.

"Bob hade skapat världen och sedan bara tappat intresset. Sedan andra veckan på sin tjänst hade han fördrivit tiden med att sova och lekt med slanggurkan och på så sätt lyckats blunda totalt för sin skapelse."

Tur att man även anställde Mr. B, vars uppgift blir att städa upp efter Bob och försöka hålla någorlunda ordning på planeten. Men när Bob får syn på Lucy (snygg tonårstjej) uppstår ett kaos i världen som inte ens Mr. B kan mildra.

En humoristisk och bitsk känga till kristendomen. Eller bara en bra historia.

Betyg: Fyra av fem läslampor.

2012-10-18

Ny favorit!

Jag har hört mycket bra om Jenny Valentines böcker och nu har jag äntligen läst en! "Trasig soppa" handlar om Rowan, 15 år, som nyligen förlorat sin storebror Jack. Rowans mamma kan inte hantera sorgen så det blir Rowans ansvar att ta hand om lillasyster Stroma medan deras mamma går omkring som en zombie i huset.

En dag kommer en kille fram till Rowan med ett negativ som han påstår att hon tappat. Detta är början på en trasslig historia som nystas upp på en smart och fint sätt av Jenny Valentine.

En klar 4,8 poängare av fem möjliga!

2012-10-01

En sån där vidrig bok där mamman dör!

Det är Rubys mamma som dött, och Ruby tvingas lämna sin hemstad, bästisen Lizzie och pojkvännen Ray för att flytta till en pappa hon aldrig träffat. Whip Logan lämnade nämligen Rubys mamma innan Ruby föddes, och nu förväntas hon bo hos honom i hans vräkiga villa i L.A.

Jag gillar Sonya Sones tidigare böcker "Vad mina vänner inte vet" och "Vad min flickvän inte vet". Sones sätt att skriva varje kapitel som en dikt utan att det blir svårläst för en sekund tilltalar mig mycket. Hon skriver på samma kärnfulla, humoristiska sätt i den här boken men innehållet intresserar mig inte riktigt lika mycket tyvärr. Trots detta väl godkänt!

Betyg tre och en halv av fem.