2012-11-30

En bladvändare!

Gillar du thrillers? Då är den här boken verkligen något för dig! Varje natt raderas Christines minnen. När hon vaknar är mannen som ligger bredvid henne i sängen okänd liksom allt som hänt de senaste tjugo åren. Så har det varit sedan bilolyckan förklarar hennes man Ben. En en dag ringer Dr Nash till Christine och ber henne träffa honom, utan Bens vetskap. Christine går med på det och på doktorns order börjar hon skriva dagbok. Varje dag när Ben gått till jobbet ringer Nash till henne och påminner henne om dagboken. Efter några dagar inser Christine att Ben inte är helt ärlig mot henne. Är det av omtanke eller har Ben andra motiv?
Jag hade stora svårigheter att lägga ifrån mig den här boken!
Betyg: 4,5 av 5

Jellicoe road

Jellicoe Road av Melina Marchetta består av två parallella historier som vävs samman skickligt under berättelsens gång. Vi får lära känna Tyler Markham som lämnades av sin mamma på en bensinstation som barn. Hon blir omhändertagen av Hanna som arbetar på en internatskola i närheten, nu är Tyler 17 år och går sitt sista år på skolan. En dag försvinner Hanna och Tyler försöker ta reda på vad som hänt. I Hannas hus hittar hon en berättelse om fyra ungdomar som alla var inblandade i en olycka på Jellicoe Road för många år sen. Tre av dem blev föräldralösa vid olyckan och den fjärde var den som hjälpte dem ut ur bilvraken. Vad har den berättelsen med henne och Hanna att göra?

Många har hyllat den här boken och jag kan förstå det. Den är lite svår att komma in i men om man orkar läsa vidare är det väl värt besväret.

Betyg: Fyra av fem.

Sorgligt och sant


Jag sällar mig till hyllningskören. Längtar efter att läsa del två.