2016-11-23

Jack

Hur känns det att vara en mobbare? Jack har varit både mobbare och rasist men så träffar han Freja och blir blixtförälskad. Freja får honom att vilja bli en bättre människa, och hans kompisar åser förvånade förvandlingen från rasistisk översittare till kärlekskrank kille med samvete. Men det visar sig att det inte är så enkelt som Jack tror att dölja sitt förflutna.

"Jack" (modig titel) är en tokcharmig bok av Christina Lindström. Det är svårt att bestämma om man ska tycka synd om Jack eller vara nöjd över att svinaktigt beteende straffar sig till slut.

2016-11-11

Vattnet drar av Madeleine Bäck

Första delen i en planerad trilogi som flera har klassat som "bruksskräck". Det är en blandning av skräck, thriller, fantasy och folksaga. Jag fastnar direkt, den här boken drar dig in i handlingen!

Om jag var din tjej

Amanda börjar på sin nya skola utan förhoppningar. Hennes strategi är att försöka klara av high-school utan att dra till sig någon uppmärksamhet. Men hon har inte räknat med Grant, som inte ger upp trots att hon försöker stöta bort honom och låtsas att hon är ointresserad. Men vad skulle han säga om han visste hennes hemlighet? Vågar hon lita på honom?

Meredith Russo har skrivit en delvis självupplevd och väldigt fin skildring av Amandas nya liv. Amanda som tidigare hette Andrew.