2012-12-06

Eld

Nu har jag även läst del två av Engelsfors-trilogin och jag är fortfarande såld - trots att det handlar om häxor och magi. "Positiva Engelsfors" som startats av Elias föräldrar växer och snart är nästan alla i stan "frälsta". Men är det så oskyldigt som det verkar?

Ida, Minou, Linnéa, Vanessa och Anna-Karin måste förbereda sig för att rädda Anna-Karin som ska stå inför Rådet. Hur ska de kunna ljuga utan att straffas?

Ser fram emot del tre som sägs komma under 2013.
Betyg: 4 av 5

Sjuk av kärlek

Lena är 17 år och bor i Portland, USA. Regeringen har bestämt att kärlek, eller amor deliria nervosa, är en sjukdom. Symptomen är bland annat aptitförändringar, oberäkneligt uppförande samt tankspriddhet. Varje kapitel börjar med ett citat, till exempel ur "Handbok i säkerhet, civilrätt, hälsa, hygien och harmoni" eller Shhh-handboken som den kallas.

I 18-årsåldern genomgår alla en utvärdering och ett kirurgiskt ingrepp i hjärnan för att hindra sjukdomen från att spridas. Lena har sedan barnsben fått lära sig hur farlig sjukdomen är och hur tryggt och lugnt livet blir efter "behandlingen". Men när hon träffar Alex blir hon orolig, har hon blivit smittad?

Det här är en dystopi med ett intressant grundtema, flyt i läsningen och spänning. Ser fram emot del två som kommer i början av 2013. det verkar också som att boken (serien) ska bli film.

Betyg: 4,2 av 5