2024-01-24

Livet innan du dör

En av de bästa böckerna jag läste 2022 var "Dit du går, följer jag" av debutanten Lina Nordqvist. Förra året kom bok nummer två "Livet innan du dör".

Vi får lära känna människorna i tre av husen på ett till synes idylliskt villaområde i Uppsala. I det ena huset bor Bagheera, före detta yrkeskriminell, med sin hund Gunnar. Han har precis förlorat sin stora kärlek i livet och drömmer om att jobba på ett barnhem i Bangladesh. I huset mittemot bor Mikael och Mai med dottern Madeleine. De träffades i Thailand och först när Mai flyttat över halva jorden för kärlekens skull visar Mikael sitt rätta ansikte. Deras närmaste grannar är polisen Frank med sin partner Jarl och sonen Abbott. Frank har tidigare genomlidit en cancerbehandling och är livrädd för att sjukdomen ska komma tillbaka. Det är ett udda sällskap som snart ska lära känna varandra, och avslöja sina innersta hemligheter.

Det är mycket troligt att det här blir en av de bästa böcker jag kommer att läsa i år, jag har i alla fall hittat en ny favoritförfattare!


Inga kommentarer: