2008-08-29

"Tillsammans" av Denise Rudberg

Matlagningskurs? Mitt i sommaren? Jakob har inget val, det är hans mamma som ska hålla i kursen och ett TV-team ska vara med och filma. Han kommer säkert att vara den enda killen!
Alexander ser fram emot matlagningskursen, men det skulle han aldrig erkänna för det är ju inte så coolt att gilla att laga mat...
Theresa hör en kille prata om matlagningskursen och bestämmer sig för att anmäla sig. Han var ju så himla snygg.

Jakob, Alexander och Theresa hamnar i samma grupp på kursen och har verkligen roligt tillsammans. En vänskap (och kanske lite kärlek) växer fram. Samtidigt händer det hemska saker hemma hos Alexander. Han tar varje chans att komma hemifrån och de hänger mest hemma hos Theresa på husbåten. Theresas pappa är så himla juste, till skillnad från Alexanders. Hur ska de kunna hjälpa Alexander?

Det är ett bra driv i boken, man vill veta hur det går med vänskapen mellan de tre. En uppföljare har kommit nyligen: "Tillsammans. Andra boken".

1 kommentar:

Anonym sa...

Den här köpte jag och läste i somras på en tågresa från Stockholm till Gävle. Sen gav jag den till min kusin som är hälften så gammal som jag och mer målgrupp. Hon älskade den.