2009-06-10

Bara en kan komma levande ur Hungerspelen!

Suzanne Collins bok utspelar sig i en skrämmande framtid. En katastrof har inträffat och samhället har förändrats. "Huvudstaden" styr de tolv distrikt som återstår av det som en gång var Nordamerika.

Varje år utses två ungdomar från varje distrikt för att delta i Hungerspelen, en direktsänd underhållning där det helt enkelt gäller att överleva. Att äta eller ätas. Spelen startade efter att distrikt tretton försökt göra uppror mot Huvudstaden för påminna innevånarna i de andra distrikten att de ska hålla sig på mattan.

Katniss är 16 år och bor i distrikt tolv. Hennes pappa har omkommit i kolgruvorna så hon försörjer sin mamma och lillasyster Prim genom att tjuvjaga med sin kompis Gale. Prim är den som betyder mest i världen för Katniss. Vi kommer in i handlingen under Slåtterdagen, den dag då de ungdomar som ska tävla i Hungerspelen utses. Till Katniss förskräckelse är det Prims namn som ropas upp i högtalarna och det är en självklarhet för Katniss att ta Prims plats. Hungerspelen kan börja.

Inga kommentarer: