2010-05-11

Theorin är tillbaka!

Johan Theorins nya bok heter "Blodläge" och utspelar sig på Öland precis som hans tidigare böcker "Skumtimmen" och "Nattfåk". Vi får också möta en del karaktärer från de tidigare böckerna, till exempel den gamle Gerlof som bestämmer sig för att flytta från äldreboendet och hem till sin stuga igen. Vid det närliggande stenbrottet har det flyttat in två nya familjer, Per Mörner och hans två barn som ärvt en av de gamla stenhuggarnas stugor samt Vendela Larsson och hennes man som har byggt en lyxvilla strax bredvid.

Per har just fått veta att hans dotter är allvarligt sjuk. Samtidigt kontaktar hans pappa Jerry honom och behöver hjälp. Jerry har en karriär i porrfilmsbranshen bakom sig men är pensionerad sedan han fått en stroke som gör att han knappt kan prata. Någon verkar vara ute efter Jerry, men vem och varför?

Vendela har återvänt till Öland för att återknyta sin kontakt med älvorna. Som barn gick hon ofta till älvastenen ute på alvaret och fick sina önskningar uppfyllda.

Theorin förnekar sig inte, han har skrivit ännu en spännande roman med ett stänk av folktro som ändå får sin logiska förklaring till slut. Eller?

Inga kommentarer: