2009-09-19

Vem är cool?

Vem bestämmer egentligen vad som är coolt och vad som är töntigt? I Scott Westerfelds bok "Ute/Inne" finns det en tydlig hierarki när det gäller detta.

"Överst i pyramiden har vi nyskaparna. Den första som sätter fast sin plånbok i en kedja. Den som är först med att ta på sig för stora byxor med flit. Som tvättar sina jeans i syra, sätter en säkerhetsnål genom något eller har på sig en tröja med huva under en skinnjacka. Den mystiske förste snubben som satte på sig sin baseball-keps bakochfram ... Under dem i pyramiden har vi trendsättarna. Trendsättarnas mål är att vara den andra personen i världen som får den senaste sjukdomen".

Hunter är en trendsättare. Han får dessutom betalt för att hålla koll på vad nyskaparna har för sig och informerar de stora företagen som vill sälja de coolaste prylarna. Det är så han träffar Jen som är en nyskapare. Och med Jen kommer äventyret och kärleken, vare sig han vill eller inte.

Vad styr egentligen vad vi har på oss? Hur startar en trend? Scott Westerfeld har en mycket intressant teori om det som vi får läsa om i den här boken. Mycket intressant!

Inga kommentarer: