2012-02-13

En av Bredows bästa!

Vendela är 15 år och har nyss börjat nian. Hon har alltid hängt i hop med bästisen Tove och i sommar har de börjat umgås rätt mycket med Love och Nils. Vendela tycker mycket om Nils, kanske är hon till och med förälskad? En dag börjar de diskutera hierarkierna i klassen. Det är lätt att placera de flesta i klassen och själva är de någonstans i mitten, inte coolast men inte heller töntiga.

När Silja kommer till klassen vet de inte vad de ska tro längre. Silja vägrar att smälta in och hitta sin plats i hackordningen, hon umgås både med Sven (coolast och snyggast i klassen) och Line (som mobbats så länge de kan minnas). Vendela gillar Silja men det gör absolut inte Tove, så när Silja bjuder Vendela på fest hos Sven (!) går hon dit utan att säga något till Tove. Äntligen händer det ju något!

Det här är en av Bredows bästa böcker! Den handlar som vanligt om kärlek men minst lika mycket om att börja tänka på vem man egentligen vill vara. En i flocken som accepterar vad ledarna säger av rädsla för att bli utstött eller någon som står upp för sina medmänniskor och vågar leva?

Betyg: 5 av 5 läslampor

Inga kommentarer: