2012-06-12

"Lilla Darling" av Johanna Nilsson

Lilla Darling är Jerrys namn på Diana som går på samma högstadieskola som honom. Jerry heter egentligen Jeremia efter profeten. Hans mamma och pappa är flitiga kyrkobesökare, men det är inte Jerry längre och han vill således kallas Jerry. Diana har ingen aning om att Jerry är störtförälskad i henne. Diana har fullt upp att vara tonårstjej, gå på fester, hångla och supa. Det gör ont i Jerry när han ser de andra killarna ta för sig när Diana är för full och han håller ett vakande öga över henne så att de inte ska gå för långt.

Till slut inser ha att han måste försöka berätta för Lilla Darling vad han känner. Han tar kontakt med henne via en chatt, men till att börja med är han anonym.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här boken. Jerry är himla fin, men kanske lite onaturligt fin och känslig och mogen? Eller är det bara mina fördomar om tonårskillar som spelar in? Det är ju väldigt bra att en känslig och "duktig" kille får vara huvudperson men frågan är hur trovärdigt det är? Jag skulle gärna vilja höra vad en normal högstadiekille tycker. Jag gillade lagom!

Betyg: Tre och en halv av fem

Inga kommentarer: