2013-06-04

Dessen-premiär!


Nu får jag kanske skämmas lite men jag har inte läst något av Sarah Dessen förut. Trots att många många många (ni fattar) har tipsat om henne. Men nu är det gjort! Jag gillade! Måste nog läsa någon mer i sommar, för personporträtten är fina och historien engagerar.

"Du glömde säga hej då" handlar om Mclean. Men hon kallar sig ofta för något annat. Hennes föräldrar har skilt sig och Mclean väljer att bo med sin pappa, trots att det innebär att flytta ofta till olika städer. Hennes pappa arbetar nämligen med att inspektera restauranger som inte är lönsamma - och oftast innebär det att stänga dem efter några månader. För varje ny skola har Mclean valt att byta personlighet. Hon vet ju att hon inte kommer att bli kvar så länge och ser det som en möjlighet att prova vara någon annan (eller för att hon inte vill skapa "riktiga" relationer till människor hon ändå kommer att lämna). 

Men när hon kommer till Lakeview blir det fel. Hon råkar säga sitt riktiga namn och lyckas inte distansera sig från grannkillen Dave eller från klasskompisarna. Mclean trivs helt enkelt lite för bra i Lakeview. Hur ska det då gå när de måste flytta vidare?

Betyg: En typisk fyra (av fem).

Inga kommentarer: